وکیل خانواده, ازدواج

انحلال نکاح و عقد ازدواج

انحلال نکاح - وکیل محبوبه حجتیان

در سیستم حقوقی کشور ما نظیر بسیاری از کشورهای دیگر به اختلافات و دعاوی خانوادگی در دادگاههایی تحت عنوان دادگاه خانواده رسیدگی می گردد . یکی از مهمترین دعاوی خانوادگی انحلال نکاح و عقد ازدواج است و منظور از آن پایان دادن عقد ازدواج به راههای گوناگون است .

کمک گرفتن از یک وکیل خانواده باتجربه و آگاه می تواند در احقاق حق هر یک از زوجین سودمند باشد . وکیل پایه یک دادگستری محبوبه حجتیان با سالها تجربه در زمینه دعاوی خانواده ، کیفری ، طلاق ، ملکی و … آماده ارائه مشاوره حقوقی و وکالت شما عزیزان می باشد . کافیست با شماره 09101111304 تماس بگیرید .

انواع انحلال نکاح و عقد ازدواج

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم انحلال نکاح پایان دادن به عقد ازدواج میان زوجین است که به طرق زیر انجام می شود :

طلاق به درخواست مرد

طبق ماده 1133 قانون مدنی و شریعت اسلام ، مرد می تواند هر وقت بخواهد بدون نیاز به هر دلیلی همسر خود را طلاق دهد ولی قبل از آن باید به دادگاه خانواده رجوع کرده و طی دادخواست طلاق اقدام به انجام تشریفات قبل از طلاق نماید تا حکم و اجازه طلاق از سوی دادگاه صادر گردد .

این مراحل و تشریفات شامل محاسبه اجرت المثل و پرداخت آن ، پرداخت مهریه تعیین شده در هنگام نکاح ، تعیین تکلیف در مورد حضانت فرزندان ، نفقه فرزندان و … می شود .

مقاله پیشنهادی : استرداد هدایای نامزدی در دوران نامزدی و عقد 

انحلال نکاح - انواع انحلال عقد

طلاق به درخواست زوجه

طبق قانون مدنی و شریعت اسلام زن حق طلاق ندارد ولی اگر دلایل قانع کننده ای وجود داشته باشد زن می تواند از دادگاه خانواده درخواست طلاق نماید . مواردی که زن می تواند تقاضای طلاق از دادگاه نماید به این شرح است :

عسر و حرج زن : عسر و حرج به سختی و مشقتی می گویند که غیر قابل تحمل باشد و تشخیص آن نیز به عهده قاضی پرونده می باشد . در اینجا لزوم کمک گرفتن از یک وکیل طلاق باتجربه و آگاه بیشتر احساس می شود .

کراهت و تنفر شدید زن از مرد : اگر زن مدعی این کراهت شدید باشد فرض بر طلاق خلع است و زن بایستی از قسمتی یا همه مهریه خود بگذرد تا حکم طلاق صادر شود و در این نوع از طلاق مرد بدون رضایت زوجه نمی تواند رجوع نماید .

عدم پرداخت نفقه بیشتر از شش ماه : چنانچه مردی به دلایل گوناگون از پرداخت نفقه به همسر خود به مدت بیش از شش ماه امتناع کند زن می تواند از دادگاه خانواده تقاضای طلاق نماید و طبق شروط دوازده گانه عقدنامه و همچنین به استناد ماده 1129 قانون مدنی این حق برای زن محفوظ است .

طلاق به استناد شروط دوازده گانه عقدنامه : در صورتی که هر یک از شروط عقدنامه و یا هر شرط دیگری که در هنگام عقد گذاشته شده تحقق پیدا کند زن می تواند با وکالت و نیابت از طرف مرد صیغه طلاق را جاری نماید .

از جمله این شروط ضمن عقد میتوان به ترک منزل توسط شوهر ، ازدواج مجدد شوهر بدون رضایت و اطلاع زن (موقت یا دائم) ، امتناع از پرداخت نفقه ، اعتیاد شوهر ، ابتلای مرد به امراض صعب العلاج ، محکومیت به زندان و حبس ، سوء معاشرت و رفتار شوهر ، عقیم بودن مرد و جنون اشاره نمود .

حق طلاق ضمن عقدنامه یا با سند جداگانه : اگر زن حق طلاق یا وکالت در طلاق داشته باشد می تواند اقدام به طلاق توافقی نماید و چون از طرف همسر خود وکالت دارد می تواند با شرایطی که خودش مناسب میداند نسبت به طلاق اقدام نماید .

جدا زندگی کردن زن و شوهر برای مدت طولانی : این دلیل زیرمجموعه دلیل عسر و حرج قرار می گیرد زیرا به دلیل جدا زندگی کردن امکان اینکه زن به سختی و مشقت اقتصادی و عاطفی دچار شود زیاد است پس می تواند دلیلی برای انحلال نکاح و عقد ازدواج باشد .

روشهای دیگر طلاق به درخواست زن : اگر هیچ یک از شرایط ذکر شده وجود نداشته باشد ، یک وکیل طلاق باتجربه می تواند راهی پیدا کند تا درخواست طلاق از سمت زوجه پذیرفته شود . جهت مشاوره حقوقی و وکالت می توانید با وکیل محبوبه حجتیان تماس بگیرید .

مطلب مرتبط : مصادیق عسر و حرج در بحث طلاق 

انحلال نکاح - طلاق توافقی

طلاق توافقی

در این نوع از طلاق زوج و زوجه در مورد همه تکالیف و حقوق زندگی مشترک توافق می کنند و برای جدایی به دادگاه خانواده مراجعه می کنند . همچنین زن و شوهر می توانند مراجعه به دادگاه و مراحل آن را به وکیل طلاق بسپارند .

فوت هریک از زوجین

فوت یکی از زوجین از راههای انحلال نکاح به صورت قهری است . بعد از فوت زوج یا زوجه مقرراتی مربوط به ارث ، مهریه ، عده و … از سوی دادگاه بررسی می شود و در مورد آنها تصمیم گیری می شود .

توسل به شرایط فسخ نکاح

برخی شرایط موجب فسخ نکاح می گردد که شامل جنون (مستمر یا ادواری) ، عقیم بودن ، داشتن بیماری های جذام ، برص ، نابینایی دو چشم و … می گردد . البته فسخ نکاح ماهیتی جدا از طلاق دارد و نیازی به جاری شدن صیغه مخصوص مانند طلاق نیست .

توسل به شرایط بطلان نکاح

هر کدام از زوجین میتواند با طرح دعوای بطلان ، جریان عقد را از اول بی اعتبار و باطل کند و در اینجا هم نیازی به جاری شدن صیغه طلاق نیست مانند وقتی که معلوم شود که زن و مرد برای هم حرام بوده اند .

بیشتر بخوانید : انواع طلاق چه مراحلی دارد ؟

انحلال نکاح - شرایط بطلان عقد

وکیل پایه یک دادگستری محبوبه حجتیان 

وکیل حجتیان با سالها تجربه در زمینه مشاوره حقوقی و وکالت پرونده های کیفری ، وکیل خانواده ، طلاق ، مهریه و صدها پرونده موفق آماده ارائه مشاوره های حقوقی در زمینه های مورد درخواست شما می باشد . 

در اینستاگرام ما را دنبال کنید . 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *