ازدواج

ازدواج یک تصمیم مهم در زندگی هر فردی است. این تصمیم می‌ تواند تأثیرات گسترده ‌ای بر زندگی شخصی، مالی و قانونی زوجین داشته باشد. بنابراین، مهم است که قبل از آن، از مسائل حقوقی مربوط به آن آگاه باشید. وکیل خانواده یک متخصص حقوقی است که در زمینه مسائل خانوادگی، از جمله ازدواج، طلاق، حضانت، مهریه و نفقه، تخصص دارد. یک وکیل خانواده می‌تواند به شما کمک کند تا در مورد مسائل حقوقی ازدواج خود تصمیم‌گیری کنید و از حقوق خود آگاه شوید.

محبوبه حجتیان به عنوان بهترین وکیل خانواده می توان در زمینه های مختلف مانند ازدواج به شما کمک کند، برهمین اساس پیشنهاد می شود با آگاهی درباره مسائل حقوقی با ایشان مشورت کنید. برای ارتباط با ایشان می توانید با شماره تلفن تماس حاصل فرمایید.

شرایط لازم برای ازدواج و جاری شدن عقد نکاح

مسائل حقوقی مربوط به پیوند زناشویی و ثبت آن به صورت رسمی مطابق با قانون مدنی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. به این صورت که شرایط صحت ازدواج بین زن و مرد با جاری شدن عقد نکاح زمانی صحیح است که شرایط ذیل در آن رعایت شده باشد.

  • رضایت طرفین (نکاح واقع می‌شود به مجرد ایجاب و قبول، خواه صریح باشد خواه ضمن عقد دیگری)
  • مذهب زوجین (نکاح موقت و دائم بین زن و مردی که هر دو هم مذهب باشند، صحیح است)
  • بلوغ (نکاح دختر قبل از رسیدن به سن بلوغ، ممنوع است)
  • عقل (نکاح مجنون باطل است)
  • رضایت پدر یا جد پدری در نکاح دختر باکره (نکاح دختر باکره بدون اذن پدر یا جد پدری امکان پذیر نخواهد بود و ثبت رسمی نخواهد شد)
  • عدم وجود موانع نکاح (نکاح با محارم نسبی و سببی، ممنوع است)

مسائل حقوقی ازدواج

،،

حقوق و تکالیف زوجین: زوجین در مقابل یکدیگر دارای حقوق و تکالیفی هستند که از میان آنها می توان برای مرد به نفقه، اجرت المثل و مهریه و برای زن به اطاعت زن از شوهر (تمکین)، و تربیت و نگهداری فرزندان اشاره کرد.

،،

انحلال ازدواج: پیوند زناشویی می ‌تواند به دلایل مختلفی منحل شود، از جمله دلایل انحلال آن می‌توان به طلاق، فسخ نکاح و فوت یکی از زوجین اشاره کرد.

،،

مهریه: مهریه مالی است که مرد به عنوان نشانه عقد به زن می‌دهد. مهریه زن عندالمطالبه یا عندالستطاعه است و زن می‌تواند هر زمان که بخواهد مهریه خود را مطالبه کند.

،،

نفقه: نفقه عبارت از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه ‌های درمانی و بهداشتی است. نفقه بر عهده شوهر است و در صورت عدم پرداخت نفقه توسط شوهر، زن می‌تواند از دادگاه درخواست صدور حکم الزام شوهر به پرداخت نفقه را داشته باشد.

،،

حضانت فرزندان: حضانت فرزندان تا سن هفت سالگی با مادر و از سن هفت سالگی تا بلوغ با پدر است. البته احتمال دارد مطابق با توافق بین زن و مرد به یکی از آنها داده شود.

،،

طلاق: طلاق عبارت است از پایان دادن به رابطه زوجیت به حکم دادگاه، طلاق می‌تواند به درخواست یکی از زوجین یا به درخواست هر دو زوجین صادر شود.

علاوه بر مسائل حقوقی فوق، مسائل دیگری نیز در زمینه پیوند زناشویی وجود دارد که در قوانین و مقررات دیگر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، از جمله این مسائل می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

،،

ازدواج مجدد: مرد می‌تواند پس از طلاق یا فوت همسر اول، با زن دیگری ازدواج کند. در صورتی که زن اول زنده باشد، مرد برای این کار باید از او اجازه بگیرد.

ازدواج با اتباع خارجی: پبوند زناشویی ایرانیان با اتباع خارجی نیز تابع قوانین و مقررات خاص صورت می گیرد.

،،

ازدواج موقت: برقراری ارتباط زناشویی موقت یا صیغه، پیوند زناشویی است که مدت آن محدود است. در این پیوند موقت برای زنان و مردان مجاز است، اما محدودیت ‌هایی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.

 

با توجه به موارد ذکر شده، قوانین و مقررات مربوط به ازدواج به طور مداوم در حال تغییر و تحول است. بنابراین لازم است که افراد قبل از اقدام به پیوند زناشویی، از آخرین قوانین و مقررات مربوط به آن آگاه باشند. در همین راستا پیشنهاد می شود از مشاوره حقوقی محبوبه حجتیان به عنوان بهترین وکیل خانواده استفاده شود.

وکیل ازدواج
برای مشاوره حقوقی از طریق شماره 09191490779 یا شبکه های اجتماعی با ما در ارتباط باشید
  • ازدواج