اثبات بیع, وکیل ملکی

عقد بیع

اثبات عقد بیع

اثبات عقد بیع

بیع به معنی خرید و فروش است. روزانه بیشمار بیع یا همان خرید و فروش انجام می‌شود. همانگونه که مشخص است در یک معامله و بیع دو طرف وجود دارند یکی خریدار یکی فروشنده یا در اصطلاح حقوقی بایع و یک مورد معامله یا همان موضوع و کالا است که در اصطلاح مبیع نامیده می‌شود. در مقابل خرید یک کالا هزینه‌ی آن یا همان ثمن از طرف خریدار پرداخت می‌شود. در این مقاله می‌خواهیم در مورد اثبات عقد بیع صحبت کنیم.

از نظر علم حقوق عقد بیع یک عقد رضایی می‌باشد. به این معنی که به محض انعقاد بیع و معامله،  ثمن(پول ) به ملکیت فروشنده در می‌آید و خریداران مالک مبیع یا همان کالا می‌شود. گاهی اتفاق می‌افتاد که در این رابطه‌ی حقوقی به ظاهر ساده پس از وقوع بیع و تنظیم مبایعه نامه ، یکی از طرفین معامله به دلایلی انجام معامله را انکار کند.

در این صورت باید عقد بیعی را که قبلا انجام شده است، اثبات شود. اگر در این رابطه با مشکل مواجه شدید و به دنبال یک وکیل در تهران هستید که مجرب و متبحر باشد می‌توانید با موسسه حقوقی ما در تهران تماس حاصل فرمایید.

برای خواندن مقاله الزام به تحویل مبیع کلیک کنید.

انواع بیع

بیع از نظر زمان تسلیم و تحویل دادن  مبیع و ثمن به چهار دسته تقسیم می‌­شود:

۱. بیع نقد

در این نوع از بیع ، به محض وقوع عقد بیع‌‌، مبیع باید به خریدار و ثمن باید به فروشنده تحویل داده شود. در اصطلاح تسلیم مبیع و ثمن (حال) است.

۲. بیع نسیه

در این نوع، به محض وقوع بیع، باید مبیع را تسلیم کرد. اما برای تسلیم ثمن، مدت معین می‌شود و به زمان مشخص دیگری موکول می‌شود. پس در اصطلاح حقوقی یعنی مبیع حال و ثمن مؤجل می‌باشد که این نوع معامله در جامعه بسیار رواج دارد.

۳.بیع سَلَم یا سَلَف

این نوع بیع، برعکس بیع نسیه است. یعنی به محض وقوع بیع، باید ثمن پرداخت شود. ولی برای تسلیم و تحویل مبیع مدت یا اجل تعیین می‌گردد. در واقع مبیع (موجل) و ثمن (حال) است. مانند  قرارداد ساخت وسیله  و یا پیش فروش ساختمان ها.

۴. بیع کالی به کالی

بیعی است که در آن هم برای تسلیم مبیع و هم ثمن مدت مشخص می­‌شود.

هر گونه سؤالی در زمینه بیع  دارید و برای پاسخ به آن نیازمند مشاوره با فردی صاحب نظر و متخصص هستید و به دنبال وکیل مجرب در تهران هستید، موسسه حقوقی ما با وکلای باتجربه در تهران آماده خدمت‌رسانی و مشاوره به شما است.

 

بیشتر بخوانید:

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

 

انواع بیع

انواع بیع

اثبات بیع اموال غیر منقول

خرید و فروش اموال غیر منقول مثل خانه، ویلا، زمین و .. طبق قانون ثبت، باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت گردد. در غیر این صورت سند انتقال، یک سند عادی محسوب می‌شود و در دادگاه به آن ترتیب اثر داده نخواهد شد. دعوای اثبات بیع را کسی مطرح می‌کند که ادعای وقوع بیع را دارد.

چنانچه در این زمینه و یا هر مسئله مالی دیگری دچار مشکل شدید وکیلی متبحر در تهران، می‌تواند شما را یاری دهد. موسسه حقوقی حجتیان در تهران در خدمت شماست.

اثبات بیع مال منقول

در خصوص اموال منقول همانند خودرو، جواهرات و .. اثبات بیع نسبت به مال غیر منقول متفاوت است. زیرا نیازی به ارائه‌ی سند رسمی ندارد جز در مورد خودرو. در اموال منقول داشتن یک سند عادی هم می‌تواند برای اثبات وقوع بیع مفید واقع شود. در مورد اموال منقول باید به این نکته توجه داشت که در غالب موارد قاعده ید جاری است.

طبق این قاعده مال منقول در دست هر کسی است او مالک مال خواهد بود، مگر خلاف آن ثابت شود. همانطور که مشخص است هم در اموال منقول و هم غیر منقول طرفی که ادعای وقوع بیع را دارد باید سند و مدرک ارائه‌ی دهد.

در هر یک از مراحل حضور وکیلی موفق در تهران شما را سریعتر و آسانتر به هدفتان می‌رساند. برای دریافت مشاوره با موسسه حقوقی ما در تهران تماس حاصل نمایید.

مرجع صالح برای رسیدگی دعوای اثبات بیع

چون دعوای اثبات بیع یک دعوای حقوقی می‌باشد، برای طرح دعوی و تنظیم و ارائه دادخواست بایستی به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرد. تا در موعد مقرر در دادگاه عمومی حقوقی به آن رسیدگی ­شود.

اگر مال موضوع بیع ، منقول باشد (یعنی قابل جا به جایی باشد مانند خودرو) ، در دادگاه محل اقامت خوانده مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. اگر موضوع دعوای اثبات بیع، مال غیر منقول باشد (یعنی قابل جا به جایی و حمل و نقل نباشد مثل خانه و زمین) در دادگاه محل وقوع مال غیر منقول اقامه خواهد شد.

با توجه به پیچیدگی موضوع و نیز روند طولانی برای احقاق حق در دادگاه‌ها می‌توانید یک وکیل مجرب در تهران را نماینده خود برای پیگیری حقتان انتخاب کنید.

وکیل موفق در تهران را در موسسه حقوقی حجتیان خواهید یافت.

اثبات بیع

اثبات بیع

 

مطالب مشابه:

اثبات مالکیت

 

راه‌های اثبات بیع

ادله اثبات دعوا و راه‌های اثبات بیع ،همان ادله اثبات دعوا می‌باشد که در قانون مدنی بیان  شده است. در این جا به توضیح مختصر آنها می‌پردازیم. طی نمودن این مراحل سخت و وقت‌گیر است. اما حضور وکیلی موفق در تهران کار را برایتان آسان می‌نماید. چنانچه به دنبال وکیلی ماهر در تهران هستید با ما تماس بگیرید.

۱‌‌. اقرار‌‌

مهمترین و بهترین دلیل برای اثبات بیع و موثرترین دلیل مورد استناد برای صدور رأی توسط قاضی، اقرار خوانده می‌باشد. حال خوانده خریدار باشد که به پرداخت ثمن اقرار کند چه فروشنده که به انتقال سند و انتقال مبیع اقرار نماید. در هر دو حالت به انعقاد بیع اقرار می‌کنند.

۲. سند

چنانچه در زمینه دعوای اثبات بیع، یکی از طرفین به یک سند عادی استناد کند، که در مورد معامله انجام شده بین دو طرف باشد. دادگاه با رسیدگی به صحت این سند و احراز صحت امضا و… اقدام به صدور رای خواهد نمود و ‌در صورتی که این سند را معتبر تشخیص دهد طرفین را به مفاد آن ملزم نموده و رای به اثبات بیع خواهد داد.

۳. سند مالکیت

چنانچه سند مالکیت رسمی را به همراه دارید دیگر نیازی به سند دیگری نیست. اما اگر سند رسمی به نام فروشنده باشد و ادعای اثبات بیع را دارید باید بتوانید جعلی بودن سند رسمی را ثابت نمایید. همچنین انجام این امر مشکل خواهد بود مگر آنکه یک فرد متخصص و خبره در کنارتان باشد، یک وکیل ماهر در تهران می‌تواند شما را به خوبی راهنمایی کند.

۴. تصویر مصدق قولنامه

در اینجا بهتر است ابتدا بدانیم قولنامه چیست؟

قولنامه سندی عادی است و معمولا در بنگاه معاملات ملکی تنظیم می‌شود. در این سند طرفین معامله متعهد می‌شوند تا با رعایت شروطی که در آن تعیین می­‌کنند در تاریخ مشخصی برای معامله مال معینی در دفتر اسناد رسمی حاضر شوند.

گاهی نیز دو طرف شخصاً  قولنامه تنظیم می‌کنند. معنای مصدق بودن قولنامه این است که در دفتر اسناد رسمی کپی برابر اصل شده باشد. همانگونه که مشخص است این سند نیز در جهت اثبات دعوی بسیار یاری کننده است. این سند را باید از دفتر اسناد رسمی تهیه کنید.

۵. شهادت شهود

چنانچه طرفین هنگام عقد بیع ، آن را در قالب سندی مکتوب نکرده باشند وله صورت شفاهی عقد بیع را انجام داده باشند می‌توانند از دادگاه تقاضا کنند تا شاهدان حاضر آگاه و حاضر هنگام انعقاد عقد بیع را به دادگاه احضار نمایند.

اگر شاهدان صلاحیت‌های مشخص شده در قانون را داشته باشند دادگاه می‌تواند با استناد به سخنان آنها در مورد بیع تصمیم‌گیری کند.

۶. امارات

امارات یعنی دلیل یا قرائن و شواهدی که هر چند سبب یقین برای قاضی نمی‌شود ولی باعث شک وظن در مورد اثبات دعوی که در اینجا دعوی اثبات بیع است، می‌شود. مانند چکی که برای خرید به فروشنده یا صاحب ملک داده شود و یا فیلم ضبط شده که نشان دهنده اثبات دعوی شود.

۷. سوگند

در صورت عدم وجود هیچ کدام از دلایل و مدارک بیان شده در بالا ، خواهان دعوا می‌­تواند سوگند مبنی بر اینکه  بیع منعقد شده است یاد کند. چنانچه ازحضور یک وکیل مجرب در تهران کنار خودتان بهره ببرید تمامی این مراحل را به آسانی و در کوتاه ترین زمان طی خواهید کرد.

اگر به دنبال وکیل متخصص در تهران هستید، وکیلی موفق در تهران با سابقه‌ای درخشان در پرونده‌های مختلف مالی و حقوقی، می‌توانید با ما تماس حاصل فرمایید.

موسسه حقوقی حجتیان در تهران با وجود وکلای موفق، آماده ارائه خدمات وکالت به شماست.

کانال آپارات محبوبه حجتیان را دنبال کنید و از مطالب حقوقی ایشان بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *