در دنیای کنونی با توجه به وضعیت اقتصادی نامناسب و عوامل مختلف محیطی و اجتماعی، ناسازگاری زوجین بسیار افزایش یافته است. بنابراین برای رهایی از بحران به وجود آمده و شرایط نامساعد زندگی، زن و شوهر تصمیم به جدایی گرفته و به صورت توافقی اقدام به این کار می کنند. در این مواقع به این نوع طلاق، طلاق توافقی گفته می شود.
در بین افراد جامعه یک اصطلاح غلط رایج است که زن هنگام ازدواج یا در حین زندگی، حق طلاق را از مرد می گیرد. در این مورد نیز می توان بیان کرد که این اصطلاح «حق طلاق» اشتباه است و از لحاظ قانونی با توجه به قوانین مدنی مربوط به ازدواج هیچ گاه حق طلاق به زن داده نخواهد شد و مرد به عنوان تصمیم گیرنده اصلی خواهد بود.
درواقع درباره این نوع طلاق می توان بیان کرد که زن از سوی مرد وکالت دارد هر زمان صلاح دید، از وی طلاق بگیرد. به عبارتی دیگر به این نوع طلاق نیز می توان طلاق توافقی گفت؛ زیرا از قبل توافق شده است که زن به عنوان وکیل از طرف مرد و بدون حضور او، طلاق بگیرد؛ ولی در این مورد حق مرد برای طلاق زن، از او سلب نخواهد شد.
چگونگی طلاق توافقی
طلاق توافقی ، نوعی طلاق است که در متون قانونی به چنین طلاقی پرداخته نشده است. در این نوع جدایی بر اساس توافقات طرفین صورت می گیرد و جزئیات آن با توجه به توافق زوجین تفاوت دارد.
در طلاق توافقی، زن و شوهر باید در مورد تمام مسائل حقوقی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و ملاقات آنها، جیهزیه و سایر موارد توافق کنند. سپس درخواست خود را به دادگاه خانواده ارائه دهند که این مرجع قضایی با توجه به بررسی موارد و توافق های انجام شده، حکم عدم سازش طرفین برای جدایی را صادر خواهد کرد.
در طلاق توافقی نیز همانند سایر مسائل حقوقی خانواده، می توان از یک وکلای باتجربه مانند در زمینه مسائل خانوادگی مانند محبوبه حجتیان وکیل پایه یک دادگستری استفاده کرد تا روند پرونده همان طور که تمایل دارید، پیش برود.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله حقوق خانواده پیشنهاد می شود.
هزینه طلاق توافقی
برای طلاق توافقی باید هزینه ثبت درخواست، مشاوره خانواده (به جای داور که در طلاق تواقفی حذف داشت)، هزینه آزمایش باربری، ثبت طلاق در محضر و حق الزحمه وکیل پرداخت شود.
در این نوع طلاق به علت توافقی بودن هزینه دادرسی باید توسط هر دو نفر پرداخت شود.
مشاوره خانواده در این نوع طلاق به جای داور است که برای جدایی توافقی دیگر نیازی به داوری نیست و این مورد برای این نوع طلاق برداشته شده است.
مدت زمان طلاق توافقی
با توجه به اینکه در این نوع طلاق همه چیز براساس توافق طرفین صورت می گیرد، بعد از این مراحل قانونی و اداری آن طی شود، جدایی انجام خواهد شد. البته اگر زمان برای زوجین اولویت داشته باشند، می توانند از وکیل خانواده برای تسریع پرونده خود استفاده کنند؛ زیرا این نوع وکلا به قوانین تسلط داشته و ارائه لایحه حرفه ای و پیگیری های لازم موجب سرعت در روند پرونده خواهند شد.
همان طور که در چگونگی مراحل طلاق توافقی ذکر شده بعد از بررسی پرونده توسط قاضی دادگاه خانواده، حکم عدم سازش صادر شده و اعتبار آن به مدت 3 ماه است، بنابراین زوجین باید به این زمان توجه داشته باشند؛ زیرا بعد از گذشت این تاریخ باید مجدد روند قانونی را بگذراند و دوباره درخواست دادرسی بدهند.
ضرورت استفاده از وکیل خانواده
اکثر وکلای خانواده در دعاوی طلاق و سایر امور مربوط به طلاق تسلط کافی به قوانین مربوط به این نوع پرونده ها را دارند؛ اما حقوق خانواده یک حوزه عملی نسبتاً گسترده بوده که قوانین حمایت از خانواده و حقوق مربوط به آن است.
از آنجایی که بررسی مسائل مربوط به حقوق خانواده بسیار حائز اهمیت است، داشتن یک وکیل خانواده مورد اعتماد می تواند به شما کمک کند تا اطمینان حاصل کنید که در طول هر فرایند قانونی به درستی از حقوق شما محافظت می شود.
با استفاده از وکیل برای طلاق توافقی دیگر نیازی نیست که زوجین در دادگاه حضور داشته باشند و فقط برای مراحل پایانی پرونده حضور آنها الزامی خواهد بود. بنابراین با توجه به مشغولیت افراد در جامعه کنونی و برای روبه رو نشدن زن و شوهر، ضرورت کمک گرفتن از یک وکیل خانواده بیشتر احساس می شود.
از آنجایی که وکلای خانواده در زمینه تنظیم لایحه مهارت ویژه ای دارند، می توانند در موفقیت پرونده طلاق توافقی کمک شایان توجهی به زوجین داشته باشند. همچنین حضور وکیل خانواده موجب تسریع در روند و به نتیجه دلخواه رسیدن آن خواهد شد.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله طلاق از طرف زوجه پیشنهاد می شود.
اکثر وکلای خانواده در دعاوی طلاق و سایر امور مربوط به طلاق تسلط کافی به قوانین مربوط به این نوع پرونده ها را دارند؛ اما حقوق خانواده یک حوزه عملی نسبتاً گسترده بوده که قوانین حمایت از خانواده و حقوق مربوط به آن است.
از آنجایی که بررسی مسائل مربوط به حقوق خانواده بسیار حائز اهمیت است، داشتن یک متخصص حقوقی مورد اعتماد می تواند به شما کمک کند تا اطمینان حاصل کنید که در طول هر فرایند قانونی به درستی از حقوق شما محافظت می شود.
وکیل پایه یک دادگستری محبوبه حجتیان تمام موارد مربوط به مسائل خانواده مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، طلاق، ملاقات فرزند، حضانت، ترک انفاق، تمکین و داوری را انجام می دهد.
همچنین در زمینه های مختلف مانند موارد ملکی، قرارداد، خانواده، کیفری و امور مهاجرت تعداد قابل توجهی از پرونده های قضایی را وکالت کرده و موجب به نتیجه رساندن پرونده های مختلف و ایجاد کارکرد کاملا تخصصی در این عرصه شده است.
تالیف کتاب های مختلف، انجام دوره های آموزشی برای وکلا و کارآموزان و ایجاد بسترهای جدید کاری و خدمات حقوقی بخشی از فعالیت های محبوبه حجتیان است که تمام این ها از صمیم قلب صرفا در آرزوی روزهایی سرشار از امید به آینده و گسترش عدالت واقعی و ترقی های بزرگ در عرصه حقوق است.
در همین راستا شما می توانید با محبوبه حجتیان تماس گرفته و با راهنمایی وی در امور حقوقی تمام مسائل حقوقی خود را برطرف کنید.