اعتراض به رای اعاده دادرسی
در سایت حجتیان به طور جامع و دقیق به نحوه اعتراض به رای اعاده دادرسی پرداختهایم. به این معنا که وقتی حکمی در دادگاه صادر میشود، یکی از طرفین دعوا ممکن است به دلیل وجود یکی از اسباب اعاده دادرسی، درخواست بررسی مجدد پرونده را مطرح کند. لازم به ذکر است که این درخواست هم برای احکام کیفری و هم برای احکام حقوقی قابل اعمال است، اما هر یک دارای قواعد خاص خود بوده و روشهای اجرایی آنها نیز کاملاً متفاوت است. از این رو، بررسی درخواست اعاده دادرسی در موارد حقوقی و کیفری باید بهطور جداگانه و بر اساس قوانین آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کیفری انجام گیرد.
پس از این که شما تقاضای تجدید نظر را ارائه کردید و آن درخواست مورد تأیید قرار گرفت، محاکمهای در دادگاه برگزار خواهد شد. سپس قاضی نسبت به صدور حکمی جدید در خصوص موضوع درخواستی شما اقدام خواهد کرد.
اکنون این پرسش مطرح میشود که آیا میتوان نسبت به حکمی که در خصوص درخواست اعاده دادرسی دوباره صادر شده، اعتراض کرد؟ به عنوان مثال، آیا امکان درخواست تجدیدنظر وجود دارد یا خیر؟
اعتراض به رای اعاده دادرسی در احکام حقوقی
بر اساس توضیحات ارائهشده، روند اعاده دادرسی در زمینه احکام حقوقی با احکام کیفری تفاوت دارد. پس از صدور یک حکم در دادگاه حقوقی و درخواست اعاده دادرسی، دادگاه ذیصلاح موظف است به این موضوع رسیدگی کرده و حکمی جدید صادر کند. همانطور که میدانید، بررسی درخواست اعاده دادرسی در دادگاهی انجام میشود که حکم اولیه را صادر کرده است. پرسشی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا حکمی که به دنبال اعاده دادرسی صادر شده، امکان اعتراض دارد یا خیر؟ در صورتی که به مشاوره حقوقی نیاز دارید، حجتیان پیشنهاد میکند که از خدمات وکلای مجرب در اصفهان بهرهمند شوید.
اعتراض به نتایج اعاده دادرسی در موارد حقوقی بسته به دادگاهی که حکم در آن مورد بررسی قرار میگیرد، متفاوت است. به این معنا که اگر رأی صادره از دادگاه بدوی باشد یا اینکه در مرحله تجدیدنظر قرار گیرد، روشهای اعتراض به آن تغییر میکند.
چنانچه تصمیمی که پس از بررسی اعاده دادرسی اتخاذ میشود، از سوی دادگاه اولیه صادر گردد، این رأی ممکن است قابل تجدیدنظر باشد، مشروط بر اینکه موضوع اصلی دعوا نیز قابلیت تجدیدنظر را داشته باشد.
چنانچه رأی یک شخص پس از بررسی درخواست اعاده دادرسی توسط دادگاه تجدیدنظر صادر شده باشد، امکان تجدیدنظر خواهی از آن وجود ندارد.
اعتراض به رای اعاده دادرسی در احکام کیفری
در صورت پذیرش درخواست اعاده دادرسی کیفری و ورود به مراحل بررسی ماهوی، میتوان نسبت به حکمی که از سوی دادگاه صادر میشود، درخواست تجدیدنظر یا فرجام خواهی کرد. این امکان برای تجدیدنظر یا فرجام خواهی تحت اصول کلی قرار دارد؛ به عبارت دیگر، حکمی که پس از بررسی اعاده دادرسی صادر میگردد:
حکم صادر شده تنها در صورتی قابل تجدیدنظر است که جرم ارتکابی در سطح تعزیری درجه هشت قرار نداشته باشد یا شامل پرداخت دیه یا ارش با مقدار کمتر از یک دهم دیه کامل نباشد. در این دو حالت، پس از اعاده دادرسی، تصمیم صادر شده دیگر قابل تجدیدنظر نخواهد بود.
امکان درخواست تجدید نظر وجود دارد در مواردی که مجازات شامل اعدام، قطع عضو، حبس ابد، تعزیر در درجه سه یا بالاتر، جرایم مربوط به تمامیت جسمانی با دیهای معادل نصف یا بیشتر از دیه کامل، و همچنین احکام مربوط به جرایم سیاسی و مطبوعاتی باشد.
آیا اعاده دادرسی مجدد می توان انجام داد ؟
وکیل اعاده دادرسی : اعاده دادرسی مجدد به معنای این است که از حکمی که نسبت به آن تقاضای تجدید نظر کردهایم، دوباره درخواست تجدید نظر ارائه دهیم.
در خصوص درخواست تجدید نظر باید اشاره کرد که این امکان وجود دارد، اما تحت شرایط خاصی. شرط اصلی برای تجدید نظر در پروندههای کیفری و حقوقی این است که اگر به دلیلی خاص نسبت به حکمی درخواست تجدید نظر شود، نمیتوان دوباره بر اساس همان دلایل درخواست را مطرح کرد. با این حال، امکان درخواست تجدید نظر بر اساس دلیل قانونی دیگری وجود دارد.
وکیل اعاده دادرسی:
بدیهی است که روند اعاده دادرسی، به دلیل پیچیدگی و حساسیتش، با سایر روشهای اعتراض متفاوت است. افرادی که قصد دارند در این مرحله اقدام کنند، باید بهخوبی بفهمند که اعاده دادرسی چه کاربردی دارد و تفسیر دقیقی از جوانب قانونی مرتبط با آن داشته باشند. در غیر این صورت، احتمال عدم موفقیت و رد درخواست اعاده دادرسی بسیار زیاد خواهد بود.
به همین منظور، پیشنهاد میشود با مراجعه به وکیل متخصص در زمینه اعاده دادرسی، از آسیبهای احتمالی به پروندهتان جلوگیری کرده و با اتکا به دانش و تجربه او، فرآیند رسیدگی را تسهیل نمایید.