هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل
اگر به دنبال فردی هستید که بتواند تنظیم قراردادها را برای شما انجام دهد و تمایل دارید هزینه خدمات وکیل را بدانید، این مقاله را که توسط یک وکیل با تجربه در زمینه قراردادها نوشته شده، به دقت مطالعه کنید.
همه ما به یک وکیل متخصص در تنظیم قراردادها احتیاج داریم تا در مواقع ضروری از هر گونه اشتباه یا خطایی که ممکن است باعث نقض قوانین شود، محافظت کنیم. اگر به مباحث مربوط به تنظیم قراردادها علاقه دارید، این مقاله را به شما توصیه میکنیم.
شاید شما در طول مسیر حرفهای خود با قراردادهای متعددی سر و کار داشتهاید، اما ممکن است پس از پایان پروژه به این نتیجه رسیده باشید که برخی از بندهای آن به نفع شما نبوده و باعث بروز مشکلات مختلفی برایتان شده است.
در این مواقع، بهترین گزینه مشاوره با کارشناسان و متخصصان مجرب است. تنظیم قرارداد با کمک وکیل میتواند ما را از اشتباهاتی که ناشی از نداشتن اطلاعات کافی در زمینههای حقوقی است، محفوظ نگه دارد. در ادامه، اهمیت دریافت مشاوره حقوقی، ضرورت تنظیم قرارداد، روشهای محاسبه هزینهها و ویژگیهای یک قرارداد مناسب را به طور مختصر بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
تنظیم قرارداد چیست
قبل از هر چیز، بیایید به بررسی مفهوم قرارداد بپردازیم. قرارداد به عنوان یک نوع سند به شمار میآید که برای تبادل دارایی بین افراد حقیقی به امضاء میرسد.
این سند باید تمام جزئیات و نکات حیاتی هر معامله یا تبادل را به روشنی مشخص کند تا از نقض قوانین و تضییع حقوق طرفین جلوگیری شود. در صورتی که قرارداد توسط یک وکیل تنظیم گردد، احتمال بروز هرگونه کلاهبرداری، سوءاستفاده و طمع به حداقل میرسد.
تنظیم قراردادها توسط افرادی که تجربه کافی ندارند، معمولاً با چالشهای کوچک و بزرگی همراه است و ممکن است حقوق یکی از طرفین را زیر پا بگذارد.
تنظیم قرارداد چند نوع دارد :
تاکنون در تیم وکلای حجتیان، انواع مختلفی از قراردادها تهیه شده است. اگر تمایل دارید تا اطلاعاتی درباره این قراردادها و موضوعات مختلف آنها دریافت کنید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنظیم قرارداد برای کارفرما و کارگر
- نگارش قرارداد برای کارهای ساختمانی
- مشارکت در ساخت
- تنظیم قرارداد برای خرید و فروش
- برای سهام های بورسی
- تنظیم قرارداد برای صادرات
- و….
دلایل ضرورت تنظیم قرارداد توسط وکیل
شاید برایتان سوال پیش بیاید که در چه مواردی باید از مشاوره حقوقی بهرهمند شویم یا چرا وجود وکیل در فرآیند تنظیم قراردادها اهمیت دارد؟
قراردادها به طور معمول بر پایه مسائل مالی بنا شده و به منظور انتقال و مبادله داراییها شکل میگیرند.
به همین دلیل، لازم است که یک فرد متخصص و آگاه در این زمینه حضور داشته باشد تا از بروز هرگونه تخلف قانونی و سوءاستفاده از سوی هر یک از طرفین قرارداد جلوگیری کند.
بسیاری به دلیل هزینههای مربوط به تنظیم قرارداد از وکیل استفاده نمیکنند و ترجیح میدهند خودشان بدون کمک حرفهای به انجام معامله بپردازند. اما این نکته را در نظر داشته باشید که صرف هزینه برای تنظیم قرارداد در حال حاضر، به مراتب بهتر از این است که ماهها یا حتی سالها در دادگاهها به دنبال استیفای حقوق خود باشید.
انواع نوع قرارداد و قابل تنظیم :
قرارداد لازمالاجرا: این نوع از قرارداد به توافقی اطلاق میشود که هیچیک از طرفین نمیتوانند آن را فسخ یا منحل کنند، مگر اینکه شرایط فسخ در متن قرارداد به صراحت ذکر شده باشد. در صورت وجود این شرایط، یکی از طرفین میتواند با توافق دیگری، قرارداد را لغو کند.
قرارداد جایز: به قراردادی گفته میشود که هر یک از طرفین در هر زمان قادر به فسخ آن هستند. این نوع قراردادها بهطور خاص بر اساس ویژگیهای لغو یا فسخ تدوین نمیشوند، مگر در مواردی که با نظم عمومی تناقض داشته باشند. در چنین حالتی، نمیتوان این قراردادها را لازمالاجرا دانست و شرایط لغو آنها فراهم خواهد بود.
قرارداد دوجهی: بر اساس توضیحات وکیل تنظیم قراردادها، این نوع قرارداد به توافقی اطلاق میشود که برای یک طرف بهصورت لازمالاجرا و برای طرف دیگر بهعنوان جایز تلقی میشود. اگر قراردادی برای یک طرف حقی ایجاد کند، آن طرف میتواند آن را بهصورت جایز در نظر بگیرد و طرف مقابل بهدلیل عدم پرداخت دین خود نمیتواند آن را فسخ کند و بنابراین برای او لازمالاجرا خواهد بود. بهعنوان مثال، در قرارداد رهن، حق مرتهن مشخص شده و قرارداد برای او جایز است، در حالی که راهن تا زمان تسویه دین خود حق فسخ ندارد و قرارداد برای او لازم است.
قرارداد خیاری: خیارات به شرایطی اشاره دارد که در متن قرارداد درج میشود و شامل ده نوع مختلف است. بر اساس خیارات ذکر شده، هر یک از طرفین حق فسخ قرارداد را دارند و به قراردادهایی که شرط فسخ در آنها گنجانده شده، قرارداد خیاری گفته میشود.
قرارداد معلق: این قرارداد به یک امر دیگر وابسته است. تنظیم آن مشابه دیگر قراردادها است و توافقات نیز با آنها تفاوتی ندارد. تنها نکته متمایزکننده، این است که اثر این قرارداد مشروط به وقوع یک امر خارجی است.
قرارداد تشریفاتی: در این نوع قرارداد، علاوه بر رضایت طرفین، تشریفات خاصی نیز وجود دارد. بهعنوان مثال، فروش املاک و اموال توقیفی از طریق مزایده، انتقال حق پیشه و کسبه، انتقال سهمالشرکه در شرکت با سند رسمی و مسئولیت محدود و فروش اموال دولتی، همگی نمونههایی از قراردادهای تشریفاتی هستند.
قرارداد جمعی: این نوع قرارداد مانند پیکان دستهجمعی یا عقد وقف است که شامل طرفین قرارداد و همچنین افرادی است که در این توافق هیچ دخالتی ندارند، و تمام آنها ملزم به رعایت مفاد قرارداد میباشند.
قرارداد الحاقی: این نوع قرارداد مشابه قرارداد تحمیلی است، با این تفاوت که یکی از طرفین در موضع برتر قرار دارد و شرایط قرارداد را تنظیم میکند، در حالی که طرف دیگر حق دخالت در آن را ندارد.
قرارداد عینی: این نوع قرارداد تشریفاتی به وقوع آن وابسته است که موضوع تعهد باید به طرف دیگر تسلیم شود؛ بهعبارتی، در این قرارداد باید قبض انجام شود. در قرارداد عینی، صرف رضایت طرفین برای وقوع عقد کافی نیست و آن زمانی محقق میشود که قبض توسط طرف دیگر انجام گیرد و مال به تصرف او درآید.
هزینه تنظیم قرارداد توسط وکیل و محاسبه ی آن
هزینهای که برای تنظیم قرارداد توسط وکیل تعیین میشود، به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل شامل نوع قرارداد، محتوای آن، شرایط طرفین در زمان انعقاد قرارداد و اینکه آیا وکالت از سوی یکی یا هر دو طرف داده شده باشد، میباشد. برای برآورد هزینه، برخی نکات و مراحل باید در نظر گرفته شوند که در ادامه به توضیح مختصری از آنها خواهیم پرداخت.
مطالب مرتبط: نحوه تنظیم قرارداد با وکیل حقوقی حرفه ای
اهمیت تنظیم قرارداد در کارهای حقوقی
یک دلیل جامع برای تایید توافق میان دو طرف به شمار میآید. با تنظیم یک قرارداد رسمی، پس از امضای آن، هر یک از طرفین تحت حمایت قوانین قرار میگیرند. در صورتی که یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نکند، بر اساس شرایط ضمانت اجرایی مشخص شده، امکان درخواست جبران خسارت وجود دارد.
مراحل تنظیم قرارداد توسط یک وکیل دادگستری
در مرحله اول، ضروری است که یک مشاوره کوتاه و حضوری یا تلفنی با وکیل داشته باشید و خلاصهای از محتوای قرارداد را با او در میان بگذارید؛ این مشاوره معمولاً بدون هزینه است.
در مرحله بعد، مدارک لازم برای تنظیم قرارداد را به وکیل ارائه دهید.
در این مرحله، وکیل با بررسی اسناد و شنیدن توضیحات و شرایط شما، نوع قرارداد را تعیین میکند.
در نهایت، وکیل قرارداد بر اساس درخواست شما و مفاد قرارداد، هزینههای مربوط به تنظیم را محاسبه کرده و در صورت توافق، ابتدا متن وکالتنامه را با متقاضی تنظیم میکند.
طبق آییننامه کانون وکلا، تعرفههای معین و درصدهایی که باید از سوی موکل به وکیل پرداخت شود، مشخص گردیده است. بنابراین، میتوانید با آسودگی خاطر به دفاتر وکلا مراجعه کرده و امور مربوط به تنظیم قراردادها را به آنها واگذار کنید.
نکاتی مهم و کاربردی که باید در مورد قراردادها بدانید
همانطور که پیشتر اشاره شد، قراردادها انواع و محتواهای متنوعی دارند که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارا هستند.
حتی کوچکترین تغییرات زبانی میتواند به طور قابل توجهی معنای قرارداد را دگرگون کرده و شما را به عنوان یکی از طرفین معامله با زیانهای جدی یا سودهای کلان مواجه کند. به همین خاطر تأکید داریم که تنظیم قراردادها باید حتماً توسط افراد متخصص و با تجربه انجام گیرد.
یک وکیل مجرب در زمینه تنظیم قراردادها باید به تمامی جزئیات و مقررات قانونی مرتبط تسلط کامل داشته باشد. در ادامه، به اختصار به برخی از این موارد اشاره میکنیم.
مهارت شخصی که تنظیم قرارداد را انجام می دهد :
قوانین مشخص برای تنظیم قراردادها از منابع معتبر فقهی، دینی و قانونی استخراج شده و به طور دقیق بر اساس مطالب موجود در این منابع تدوین میشوند. نام یک قرارداد میتواند بر اساس اجزا و محتوای آن انتخاب شود و ممکن است در حین مطالعه متن، شباهتهایی با دیگر قراردادها مشاهده کنید. بنابراین، آنچه در متن قرارداد بیان شده اهمیت بیشتری دارد تا نامی که برای آن انتخاب شده است.
قراردادها میتوانند به دو صورت کتبی یا شفاهی تنظیم شوند و برای انعقاد یک قرارداد نیازی به نگارش آن نیست. در قراردادهای شفاهی، حضور شهود بالغ و عاقل الزامی است. از سوی دیگر، قراردادهای کتبی به دو روش رسمی و غیررسمی نوشته میشوند. به عنوان مثال، قراردادهای رسمی در دفاتر اسناد رسمی و وکلا تنظیم میگردند، در حالی که نمونههای غیررسمی در بنگاههای معاملات ملکی به ثبت میرسند.
به طور کلی، تمام قراردادها دارای یک عنوان مشخص بوده و بر اساس همین عناوین دستهبندی میشوند.
چگونه برای تنظیم قرارداد با وکیل صحبت کنیم
برای دریافت مشاوره حقوقی حرفهای در زمینه وکیل کارشناس تنظیم قراردادها، میتوانید با شمارههای درجشده در وبسایت گروه وکلای حجتیان تماس بگیرید. تیم متخصص ما در گروه وکلای حجتیان یکی از برترین موسسات حقوقی در عرصه تنظیم قراردادهاست و شما میتوانید با اطمینان کامل امور وکالت خود را به ما بسپارید.
مطالب مرتبط: تنظیم قرارداد حقوقی