پرونده کیفری چیست؟
موضوعات حقوقی به دو دسته کلی یعنی حقوقی و کیفری تقسیم میشوند. اصولا تمامی پروندهها به خصوص پرونده کیفری به نوعی در زیر مجموعه یکی از این موارد گنجانده میشوند. اصولا وقتی در جامعه جرمی محقق شده که این جرم در قانون جرم انگاری گردیده است. قانون گذار برای آن مجازات در نظر گرفته است و موضوع کیفری مطرح میگردد.
برای اینکه خود پرونده کیفری را بیشتر و بهتر درک کنید، بهتر است تا در مورد لایحه، دادخواست و شکواییه اطلاعاتی داشته باشید.
یعنی در این موارد جان، مال، آبرو و یا امنیت فرد یا جامعه لطمه میبیند. به همان تبع ممکن است شاکی و اعلام کننده جرم، مدعی العموم (دادستان) و یا شاکی خصوصی (هر شخص) باشد.
نکته قابل ذکر این است که حتما بایستی جرم و مجازات در قانون اعلام گردد که این موضوع مهم را ” اصل قانونی بودن جرم و مجازات ” نامگذاری میکنند.
آنچه بیشتر باعث ارعاب اشخاص میشود، مجازات و کیفردهی افراد و نیز درج ارتکاب جرم در سوابق کیفری یا همان سجل کیفری میباشد. بر همین مبنا افراد بیشتر تمایل به شکایت کیفری داشته و سعی میکنند حقوق خود را با طرح دعوای کیفری و محکومیت متهم مطالبه نمایند.
همچنین امروزه داوری در دعاوی خانوادگی نیز یکی از پروندههای کیفری دادگاهها میباشد.

پرونده کیفری
مجازات و جرائم
مجازات و جرائم شامل هر عنوانی میشوند که در قوانین تصریح گردیدهاند و مصادیق آن بیان شده باشد. مواردی مانند دروغ، غیبت یا مواردی که اخلاقا و شرعا مذموم شمرده میشود، به دلیل جرم انگاری نشدن جرم محسوب نگردیده و حتما بایستی در قانون مصداق آن دقیقا تصریح شود.
در موضوعات کیفری انتخاب وکیلی که اشراف به نحوه رسیدگی و دلایل اثبات مجرمیت یا بالعکس دفاع از بیگناهی متهم بسیار حائز اهمیت بوده است. با توجه به گستردگی علم حقوق انتخاب وکیل متخصص کیفری مورد نیاز میباشد. چه آنکه آیین رسیدگی در پروندههای کیفری، نیز طرح دعوا، تعقیب متهم، نحوه دفاع و نیز روند اجرای حکم با پروندههای حقوقی کاملا متفاوت میباشد.
شما میتوانید ویدئو نکات کلیدی رسید را در کانال آپارات ما تماشا کنید و همچنین پیشنهاد مطالعه مقاله مهدورالدم را به شما عزیزان میدهیم.
2 thoughts on “پرونده کیفری”