وکیل اراضی ، بر تمام قوانین مربوط به اختلافات اراضی ملی و شخصی تسلط کامل دارد. بنابراین می توان بیان کرد که علاوه بر تسلط بر تمام امور حقوقی، بر این نوع موارد نیز باید آگاهی داشته باشد و بتواند از موکلان خود در دعوای مربوط به امور اراضی دفاع کامل داشته باشد.
با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضای افراد برای تسلط بر اراضی مختلف، بسیار طبیعی است که در این موارد بین افراد اختلافاتی به وجود آید. بنابراین برای حل مشکلات و دعاوی مختلف قوانین مهم برای رفع این مسائل وضع شده است. از آنجایی که قوانین مربوط به دعاوی اراضی بسیار پیچیده است گاهی تنها با کمک وکلای با تجربه و مسلط به این قوانین مربوط به اراضی می توان به نتیجه دلخواه رسید.
وکیل اراضی یا وکیل ملکی برای اثبات حقانیت موکلان خود تلاش می کند تا به آن چیزی که حق آنها است، برسند.
اراضی چیست؟
از لحاظ حقوقی به تمام زمین های «دایر، بایر، موات» اراضی گفته می شود که آنها می توانند تحت مالکیت شخصی یا دولتی باشند. براساس قانون برای هر کدام از اراضی موارد حقوقی مشخص تعیین شده است که در هنگام بروز اختلاف، مطابق قانون در مورد آنها تصمیم گیری خواهد شد.
درباره تقسیم بندی اراضی مختلف می توان آن را به سه دسته تقسیم کرد که عبارت است از:
اراضی دایر: به زمین های که در حال ساخت و ساز یا کشاورزی باشند، زمین دایر می گویند، درواقع به اراضی گفته می شود که در حال بهره برداری هستند و به صورت دائم پویایی دارند و از آنها استفاده می شود. زمین های که مربوط به فضای سبز برای جلوگیری از آلودگی هوا و مفید برای محیط است، جزو اراضی دولتی دایر محسوب می شوند.
اراضی بایر: به زمین هایی که در طول 5 سال گذشته از آنها استفاده ای نشده و کاربری خاصی ندارد، به صورت متروک با وجود مالک مشخص یا غیر مشخص، از آنها بهره برداری خاصی نمی شود، زمین بایر گفته می شود.
اراضی موات: زمین هایی که نه در گذشته و نه در حال بهره برداری از لحاظ کشاورزی و ساخت و ساز از آنها نشده باشد، جزو زمین های موات هستند. این زمین ها بدون داشتن مالک مشخص، برای تعیین تکلیف در اختیار دولت و منابع طبیعی قرار خواهند گرفت.
همچنین اراضی مختلف از نظر نوع مالکیت به سه دسته خصوصی، دولتی و وقفی و از لحاظ کاربری به کشاورزی، باغات، مسکونی و صنعتی تقسیم بندی می شوند.
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله علل افزایش روزانه پرونده های قضایی پیشنهاد می شود.

دعاوی مربوط به اراضی
ـ تسلط بر زمین به صورت غیر قانونی، در صورتی که بر اساس سند، مالک شخص دیگر باشد.
ـ زمین کشاورزی به زمین مسکونی تغییر کاربری داده شود. این کار برخلاف محیط زیست است و ممنوعیت قانونی دارد و برای این کار باید مجوز قانونی گرفته شود.
ـ مسائل مربوط به زمین های کشاورزی در صورت بایر بودن، تسلط منابع طبیعی بر آنها، از موارد بسیار اختلاف برانگیز مربوط به امور اراضی است. این موارد جزو دعاوی مربوط به منابع طبیعی است که بین افراد حقوقی و حقیقی به وجود می آید.
ـ بهره برداری از درختان میوه و باغ که نسبت به آن حق مالکیت وجود ندارد و برخلاف قانون اقدام به این کار شده است.
ـ زمین خواری، یکی از موارد بسیار مهم در اختلاف مربوط به امور اراضی بوده که روزانه در حال افزایش است. به این صورت که افراد بر زمینی که مالک آن نیستند، شروع به ساخت و ساز می کنند. این کار به نوعی کلاهبرداری است که برای مقابله با این نوع موارد از سوی قوه قضاییه، قوانین بسیار مهمی وضع شده است.
لازم به ذکر است که افراد عادی نمی توانند دست زمین خواری بزنند، به همین علت از آن به عنوان یکی از مفاسد اقتصادی در میان دولت ها یاد می شود؛ زیرا اغلب اراضی ملی که کاربری کشاورزی دارند و جزو منابع طبیعی هستند، گرفتار زمین خواران اقتصادی می شوند.
درباره تمام موارد ذکر شده و سایر موارد مربوط به اختلاف در امور اراضی، می توان با کمک وکیل اراضی برای اثبات حقانیت تلاش کرد و نسبت به مالکیت اراضی خود اقدام کرد.
ویژگی های مهم وکیل اراضی
ـ ـ تسلط کامل بر قوانین مربوط به امور اراضی (علاوه بر آگاهی نسبت به موارد حقوقی و کیفری و داشتن مجوز از کانون وکلا)
ـ دانش و تجربه لازم برای بررسی پرونده (تجربه درباره پرونده های مختلف اراضی موجب موفقیت بیشتر وکیل اراضی خواهد شد، درواقع می توان بیان کرد هر چقدر در این زمینه تجربه داشته باشد، بهتر می تواند برای دفاع از موکل خود با تسلط بر قوانین و راهکارهای آن، اقدام موفقیت آمیز داشته باشد)
ـ آگاهی از موارد ثبتی درباره امور اراضی
ـ توانمند برای ارائه لایحه های دفاعیه محکمه پسند با توجه به قانون ها موجود درباره امور اراضی
ـ تسلط کافی بر رویه های قضایی
برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله وکیل مدافع کیفری کیست و چه وظایفی دارد؟ پیشنهاد می شود.

تاثیر وکیل اراضی بر موفقیت پرونده
وکلای کیفری موسسه حقوقی حجتیان، تجربه و دانش لازم را برای ارائه مشاوره حقوقی در مورد نحوه دفاع در برابر دعاوی مربوط به اراضی را دارند. وکیل اراضی این موسسه درباره روند قضایی این نوع پرونده ها آگاهی کامل دارد و به شما یاری می رساند تا حقانیت خود را اثبات کنید.
موسسه حقوقی حجتیان به سرپرستی وکیل پایه یک دادگستری خانم حجتیان اداره می شود که تمام موارد مربوط به مسائل خانواده مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، طلاق، ملاقات فرزند، حضانت، ترک انفاق، تمکین و داوری در این موسسه انجام می شود.
همچنین تمام مسائل مربوط به دعاوی اراضی، قانون کار و حوادث آن، موارد کیفری و سایر موارد حقوقی توسط موسسه حجتیان انجام می گیرد.
موسسه حقوقی حجتیان در سال 1389 شروع به کار کرده است. از زمان شروع به کار این موسسه تا به حال سرمایه این گروه اعتماد و اطمینان به موکلان کاردان و با تجربه است که بهترین سرمایه برای آنها است. در همین راستا موسسه حقوقی حجتیان بر خود میبالد که در تمام سال های فعالیت حقوقی خود پایبند به قسم خود بوده است. همچنین برای دفاع از موکلان و احقاق حق آنها، از هیچ تلاشی دریغ نکرده که نتیجه آن هم جز موفقیت و اعتبار این گروه حقوقی نبوده است.
شما می توانید با این موسسه تماس گرفته و با استفاده از کارشناسان امور حقوقی و وکلای با تجربه، تمام مسائل حقوقی خود را برطرف کنید.